Verujemo v olimpijski duh

Danes smo priča paradoksnemu dejstvu, da so največji zagovorniki tolerance ali strpnosti v resnici največji nasprotniki tega kar zagovarjajo. Tako nenehno klevetajo vse tiste, ki so podporniki ali predstavniki patriotskih, domoljubnih ali identitarnih gibanj. Iščejo vsako priložnost, da bi opravičili svoje sovraštvo in pregon do vseh idejnih nasprotnikov. Jasno je, da gre za popolnoma liberalno levičarsko garnituro. Redno se poslužujejo načela, da »cilj opravičuje sredstva«. Zato vse desne ideje interpretirajo tako kakor jim paše. V naših člankih in idejah ni mogoče najti nekakšnega zagovarjanja bele nadvlade (White supremacy) ali “rasizma”. Vseeno pa smo opazili, da nekateri kulturni marksisti o nas poročajo, češ da zagovarjamo rasizem, tako da interpretirajo ali jemljejo naše besede izven konteksta.

Gre namreč za to, da zagovarjamo ohranitev naše celotne evropske etnije. Tisti, ki jih to moti, nas opisujejo kot sovražne fanatike rasne čistosti. Njihovo glavno izhodišče, ko nas kritizirajo, je klasičen primer patološkega narcisizma, kjer sebe vedno predstavljajo kot nekakšne super pravičniške bojevnike za pravičnost in boljši jutri. Nenehno uporabljajo naučene floskule, ki temeljijo na uradni zgodovini in pristopih v katere se ne sme podvomiti. Vendar pa nam Logika nalaga, da se resnica ne boji preverjanja. Njihove zaničljive floskule proti nam pa vsiljujejo kot nekakšno samoumevno resnico. Če jim kdo nasprotuje s trdnimi dejstvi bi ga najraje zaprli, ker zanika to kar  je po njihovi volji. Že dejstvo, da je zanikanje določenih dogodkov iz preteklosti prepovedano nam govori, da je svoboda govora privilegij le za tiste, ki razmišljajo v skladu z neomarksistično agendo. Da medijskim hišam in organizacijam, ki nas nenehno lažno obsojajo ne bi delali brezplačne reklame jih tukaj ne bomo imenovali. Na pokvarjen način označujejo vsa evropska identitarna gibanja za rasistična in za zagovornike tiranije. Gre za klevete in lažno obsojanje iz pravnega vidika, vendar pa bi tudi na sodišču verjetno oni zmagali, saj so sodišča velikokrat pristranska pri takšnih primerih.

Zato vsak spor ali razprava med desnico in levico deluje kot dvoboj dveh boksarjev v katerem je desnemu boksarju prepovedano zadajati udarce, sporno pa je celo tudi, če se brani ali izmika. Priča smo torej popolni diskriminaciji desne ali identitarne misli. Resnica se ne boji raziskav in preverjanja, pa vendar kljub temu liberalni levičarji lahko govorijo kar hočejo, obenem pa se vsa identitarna gibanja cenzurira in preganja. Le česa jih je strah? Če mi na identitarni desnici zagovarjamo nesmiselne ideje in laži naj nas na intelektualen način in z resnico nadvladajo in razkrijejo. Če hočejo biti avtentični nam morajo dovoliti, da povemo svoje, brez poskusov cenzure.

Mi verujemo v olimpijski duh, v nadvlado resnice. Torej, naj zmaga tisti, ki ima resnico na svoji strani. To kar se danes dogaja, pa je le prikrita tiranija, ki povzroča revolt. Bolj ko nas preganjajo, klevetajo, lažno obsojajo in v nekaterih državah celo zapirajo, bolj smo odločni v nadaljevanju našega kulturnega boja za pravico in resnico. O toleranci samo govorijo, nikoli pa je ne pokažejo. Tolerantni so le do tistih, ki razmišljajo kot oni sami. Po drugi strani najdemo znotraj identitarnih gibanj, ki v »mainstreamu« veljajo za totalitarna, veliko več pluralnosti in različnih razmišljanj, od pogledov na religijo pa do politike, kjer obstaja dialog med bolj libertarnimi in bolj konservativnimi filozofijami, ki se skozi ta dialog medsebojno izboljšujejo. Na prvi pogled je paradoksno to, da pri gibanjih, ki so označena za »sovražna« najdemo več strpnosti, kot pri celotni liberalni levici. Tovrstna nepopisna hinavščina pa je vidna tudi v tem, da čeprav naj bi se obsojali vsi »totalitarni« režimi, to ne velja za predstavnike komunizma. Čeprav je komunizem povzročil največ množičnih, načrtovanih pobojev, lahko danes kjerkoli v Evropi kupujete in nosite majice z motivi tiranskih diktatorjev, kot so Mao Cetung, Stalin, Lenin, Kim Jong Un, Tito, Pol Pot, Mandela in pa seveda nadvse popularen Che Guevara, ki je imel sicer več pripomb, ki bi morale po vseh levičarskih dogmah veljati za izredno “rasistične” in “homofobne”. Che Guevara naj bi prav tako po nekaterih virih sodeloval pri preganjanju homoseksualcev, vendar pa ga kljub temu razni LGBTQ+ aktivisti navdušeno nosijo na majicah. Ne glede na to, da so marksisti krivi raznoraznih pobojev v obsegu, ki se ne more primerjati z kakršnimkoli nacionalizmom, veljajo prepovedi in cenzura le za nacionaliste. Vsak poskus preverjanja zgodovinskih dejstev glede vojnih in povojnih zločinov pa se poskuša utišati in preprečiti.

Mi smo mnenja, da se resnica ne boji raziskav in zagovarjamo popolno enakopravnost pri predstavitvah različnih  mnenj. Naj dejstva govorijo zase. Verjamemo v zmago resnice. Tako kot veliki Mark Avrelij, smo resnicoljubni in pripravljeni priznati lastne zmote. Če spoznamo, da nismo imeli prav, odvržemo napačne pristope in ideje, saj smo za resničen napredek civilizacije in za enakopraven dialog idej. Preprosto povedano, smo za dialog, utemeljen v olimpijskem duhu. To pomeni, da moramo biti vsi enakopravni pri javnih razpravah in razlagah političnih in življenjskih filozofij, pa tudi zgodovine. Poslušalci ali bralci ne bodo jemali resno tistih, ki nimajo jasnih dejstev. Že iz preteklosti nam je znano, da je tisto kar je prepovedano toliko bolj privlačno in zanimivo. Zato iz dneva v dan raste tudi popularnost identitarnih in nacionalističnih gibanj. Če bi bili vsi zares enakopravni v smislu enakih možnosti predstavljanja lastnih idej, če bi zares obstajala svoboda govora, bi se lahko hitro znebili nasilnih in “ekstremističnih” posameznikov, ki verjamejo, da je treba stvari reševati le skozi krvavi terorizem. Mi nasprotujemo takšnemu pristopu, saj verjamemo v intelektualen in enakopraven dialog. Zagovarjamo prevlado ali vladavino najboljših, tistih, ki so avtentični in katerih misli izhajajo iz resnice, pravice in časti.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.