Kai Murros – Glas Evrope (Govor v Moskvi, 2010)

Finski mislec prof. Kai Murros velja za enega vidnejših predstavnikov panevropskega nacionalizma. Spodaj objavljamo prevod njegovega govora, ki ga je imel v Moskvi leta 2010. Sam govor odraža bolj udarno in celo radikalno retoriko, ki je značilna predvsem za t. i. »staro desnico«. Vsekakor pa predstavlja tudi pomemben vpogled v resnično vseevropsko miselnost, saj Murros vedno znova poziva k enotnosti Evropejcev v boju proti vsemu, kar danes ogroža našo celino in njena ljudstva. Govor lahko najdete tudi na spletu ali v knjigi Kai Murros: Collected Speeches (Antelope Hill Publishing, 2021).

Temni oblaki lebdijo nad Evropo. Evropske narode je njihova elita popolnoma izdala. Razsežnost te zarote je brez primere v človeški zgodovini. Izkazalo se je, da je naša vladajoča elita samo podkupljiv lakaj globalnega kapitalizma. Ti visoko cenjeni paraziti so Evropejcem ukradli njihov vir preživetja, njihovo zemljo, njihovo prihodnost in njihovo samozavest. Te prostitutke korporacijskega sveta so Evropo prav tako izpostavile  nenehnemu divjanju surovih klatežev in Evropejcem s silo odrekle vsa sredstva za samoobrambo.

Postali smo nemočni, izgubili smo nadzor nad svojimi življenji, zanikano nam je mesto na tem svetu, naš duh pa plahni. Kar je bilo nekoč naše, nam je bilo odvzeto in dano pohlepnim tujcem, temu, kar nam je bilo nekoč sveto, se posmehujejo arogantni vsiljivci, kar nam je bilo nekoč znano, pa je bilo sedaj sprevrženo v nekaj čudnega in grozečega.

Desetletja se Evropejce uči, da morajo sami sebe sovražiti in prezirati, generacije Evropejcev so bile vzgojene v prepričanju, da bi bil svet lepši brez njih. Vzgojeni so bili tako, da čutijo neznosno težo neskončne krivde belega človeka. Evropejce se vedno znova opominja, da lahko le s samouničenjem plačajo za grehe njihove civilizacije.

Smrt Evrope je zadnja modna muha, naš propad je znak napredka, razkroj tradicionalne Evrope je edina prava pot, plenilske invazije Evrope so le zadnji trend, samosovraštvo pa siguren pokazatelj intelektualnega razmišljanja.

Poziva se nas, da naj slavimo fizičen, intelektualen, kulturen in duhoven propad naše civilizacije. Oprali so nam možgane, da verjamemo, da je ta propad neizbežen in da je preprosto volja narave, da mi izumremo, barbarske horde pred vrati pa zmagajo.

Pod pretvezo liberalizma, humanizma in demokracije, so bili Evropejci prepričani, da storijo etnični samomor – rasa, ki je toliko tega dosegla in preživela, je bila prevarana v to, da pozdravlja svoj zaton in sprejema ukrepe, ki bodo povzročili, da postane tujec na lastni zemlji.

Priča smo najbolj podli in kruti zaroti v zgodovini – zaroti zamenjave Evropejcev, sistematični kampanji, da se Evropejce izbriše iz obličja Zemlje, sprva tako, da se znotraj družbe spridi ljudi, in zatem skozi duševno in fizično zaostalost, ki bo paralizirala zmožnost ljudi, da se uprejo, in zastrupila sam biološki izvor, iz katerega so zrasla vsa mogočna dejanja preteklosti. Navsezadnje je lažje v smrt pospremiti čredo skopljencev kot pa nekoč ponosno raso bojevnikov, rokodelcev in raziskovalcev.

Vendar pa bodo s tem, ko se naša situacija zaostruje, krute realnosti življenja prisilile Evropejce, da spregledajo. Mediji bodo nedvomno skušali zanikati resnico do samega konca, akademska elita pa bo še naprej širila laži, kot je to vedno počela. Ne glede na to bo, ko bomo enkrat pristali na samem dnu in se znašli pred obličjem pogube, resnica prišla na dan.

Oni lahko pridigajo o levičarstvu, feminizmu, ljubezni in miru, razumu in strpnosti. Kljub temu bodo s stopnjevanjem našega obupa in jeze stari instinkti začeli znova delovati – konec koncev smo biološka bitja z voljo do preživetja, s potrebo, da zaščitimo naše potomstvo in z željo, da branimo naše še nedotaknjeno ozemlje. Tega ne morejo izbrisati iz naše genske sestave. Proti naravi se lahko bojujemo le do določene meje, ko pa to mejo prestopimo, narava udari nazaj. Gre za notranji boj med sterilnimi teorijami in primitivnimi silami, med visokoletečimi idejami politične korektnosti in našimi atavističnimi strastmi, na koncu pa bo življenje prevladalo nad teorijo in abstrakcijami.

Vojna za osvoboditev Evrope pomeni, da bodo v prihodnosti globalno politiko narekovale naše biološke potrebe in instinkti – kolektivna zver Evropejcev bo prevzela krmilo in zamenjala nežen, vljuden, liberalen in civiliziran super ego. Jasno je, da ko zver prevlada, se razum, strpnost in zmernost umaknejo. Evropska revolucija bo revolucija podzavestnega. Moderni svet se je za nas spremenil v smrtonosno past. Moč. Ki jo potrebujemo, da se osvobodimo, pa bomo iskali pri temni strani naše osebnosti.

Mnogi med vami se sprašujejo, če ne bo že prepozno in če ne bodo tujci že premočni, ko se bodo Evropejci končno prebudili. Kako jih lahko premagamo, če smo že v manjšini?!

Vsiljivce bomo porazili, ker je naša odločnost močnejša, saj branimo našo zemljo, naše korenine pa segajo globlje. Zmagali bomo, ker je naš obstoj na kocki, naša strateška prednost v tem boju pa je, da se ne moremo nikamor umakniti. Ko bomo enkrat sprevideli, da smo kot podgane stisnjeni v kot, bomo sprožili divji napad.

Vojna za osvoboditev Evrope bo bila vrhunec naše zgodovine. Zaradi te vojne ima smisel vse, kar se nam je zgodilo do sedaj. Naša zgodovina je postopen razvoj, na koncu katerega bomo razglasili to vojno. Ta vojna je logičen zaključek naše preteklosti in neposredna posledica tega, kar nam je bilo storjeno – oblasti lahko krivijo le sebe. Ta vojna je prav tako začetek naše prihodnosti, nekaj kar bomo ustvarili skupaj kot sam mogočen narod – ko bomo opravili z našimi sovražniki ne bo nobenih omejitev pri tem kar lahko dosežemo in v tem koliko daleč lahko sežemo.

Konec koncev si moramo priznati, da potrebujemo to krizo. V tej krizi bodo do izraza prišle naše najboljše lastnosti – utrdila nas bo, in nas naredila močnejše in pametnejše. Brez te krize med Evropejci ne bi bilo enotnosti. Samo zavedanje, da nam grozi smrt, bo združilo Evropejce, le pretnja uničenja jih bo prisilila, da se med seboj prepoznajo kot bratje in sestre, in samo goreče sovraštvo do skupnega sovražnika jim bo pomagalo, da izbrišejo nacionalne prepreke, ki delijo in slabijo našo raso.

Vojna za osvoboditev Evrope po končno združila Evropejce. Do tega je pač moralo priti – gospodarstvo, tehnologija in določene umetne politične ideje niso bile nikoli dovolj za ustanovitev nacije – liberalna fantazija je bila obsojena na propad že od začetka. Namesto tega potrebujemo ta intenziven pritisk od zunaj, potrebujemo to borbo življenja ali smrti, potrebujemo ta izbruh skupnih občutkov – strahu, sovraštva, besa…ljubezni, zvestobe, poguma. Na koncu bo kri združena s krvjo in priča bomo rojstvu naroda.

Naša skupna borba, – solze žalosti in solze veselja – spomini tistih, ki so se vrnili domov in spomin na tiste, ki so padli v boju, bodo ustvarili mite, ki bodo nas, Evropejce, povezali do konca dni. Ta vojna bo izbrisala našo težavno preteklost in nam dala prihodnost.  Nedvomno nujno potrebujemo to vojno. Potrebna je še ena vojna – vojna vseh vojn – veličastna, mogočna, plemenita, fascinantna, vabljiva, dih jemajoča vojna. Nikoli nas ne sme biti sram priznati, da je za ponovno vstajenje Evrope potrebna najmogočnejša izmed vseh vojn kar jih je ta planet kdaj videl.

Dokler so bili Evropejci na vrhu prehranjevalne verige, dokler so imeli svoje kolonialne imperije po vsem svetu, nam ni bilo treba skrbeti glede preživetja naše rase in civilizacije. Evropejci so se takrat posvečali le medsebojnem boju in kopičenju moči na račun svojih rasnih sorojakov.

Vendar pa smo sedaj izgubili svoje kolonialne imperije, obenem pa nam grozi, da izgubimo tudi vse ostalo. Kljub temu se bomo pod pritiskom prilagajali, učili in razvijali, zaradi česar bomo postali bolj pretkani, kruti in krvoločni. Ta kriza naš uči kako zmagati. Ta kriza nas bo prisilila v zmago.

Danes mediji trdijo, da so Evropejci sterilni, da se starajo, in da so utrujeni.

Da so Evropejci miroljubni.

Da so Evropejci sramežljivi, šibki, in da so se vedno pripravljeni umakniti.

Da so Evropejci preutrujeni, da bi še karkoli zgradili, in preveč leni, da bi še karkoli proizvajali.

Da so Evropejci izgubili svoje poželenje za življenjem. Mi jim bomo dokazali nasprotno!

Naj cel svet ve, da Evropejci nočejo umreti, naj bo vsakomur na tem planetu jasno, da se Evropejci ne bodo več opravičevali in umikali.

Šli bomo dlje, kot smo šli kadarkoli prej. Zase bomo osvojili prihodnost in je ne bomo z nikomer delili. Kar Evropa potrebuje, to vzame!

Za nas, Evropejce, poraz ni opcija. Ustvarili smo najmogočnejšo civilizacijo na Zemlji, vedno smo zmleli naše sovražnike, raziskovali smo planet, dosegli smo Mesec, razcepili smo atom in nakopičili več znanja na področju znanosti kot vse druge rase skupaj. Celo danes, ko smo šibki, nam cel svet zavida in nas občuduje.

Naši sovražniki, podle množice tujcev, ki se gomilijo na naših ulicah in napadajo, izsiljujejo in ropajo naše ljudi ter izkoriščajo naše gostoljubje in si prisvajajo našo zemljo, sploh še niso dojeli kaj pomeni absolutno in totalno nasilje velikih razmer. Očitno mislijo, da nas lahko ustrahujejo in si nas podredijo z uporabo terorizma in z neznatnim tolpaškim nasiljem, obenem pa pozabljajo, da ko Evropejci postanemo nasilni, brišemo rase, uničujemo celotne civilizacije, pustošimo kontinente in začenjamo svetovne vojne.

Evropejci so gospodarji nasilja. Narava nas je obdarila s pogumom, potrpežljivostjo, vzdržljivostjo in s sistematičnim razmišljanjem. Vse te darove bomo v celoti izkoristili v prihajajočih letih. Napovedali bomo totalno in radikalno vojno uničenja proti tistim, ki nam hočejo škodovati. Ne bomo se ustavili dokler jih popolnoma ne uničimo.

Tisti, ki upajo, da bo Evropa padla, bodo kmalu zelo razočarani. Tiste, ki so se zarotili, da bi škodovali Evropi in Evropejcem, pa bo kmalu strah za svoja življenja – nikjer na tem svetu se ne bodo mogli skriti pred nami. Izsledili jih bomo in poravnali račune.

Liberalci nenehno svarijo ljudi pred nami in pred našimi načrti. Liberalci so kot blebetajoče stare ženske, ki pripovedujejo grozljive zgodbice o tem kaj se bo zgodilo, če bodo nekega dne nacionalisti prevzeli oblast. No, seveda imajo prav – ko bomo končno svobodni, bomo odprli vrata pekla in priklicali FUROR EUROPEICUSA. Na tem svetu ni nič bolj strašljivega od krvoželjnega naroda, ki se mu je zgodila krivica.

Sprejemamo dejstvo, da obstaja v naravi borba in da vsaka biološka ali kulturna evolucija temelji na nenehni borbi. Trdimo, da je boj med celotnimi civilizacijami najvišja oblika družbenega in kulturnega boja. Obdobja tekmovanja med narodi je konec, saj se narodi sedaj prerazporejajo in zbirajo pod prapori civilizacij. Civilizacije so superorganizmi, ki tekmujejo za življenjski prostor in vire, prevladali pa bodo le najmočnejši.

Trdimo, da je evropska civilizacija nad vsemi drugimi civilizacijami in da je treba najprej zadovoljiti vse njene potrebe. Da bi zaščitili njene interese na globalni stopnji, bomo pozvali h globalni mobilizaciji vseh evropskih ljudstev. Za nas obstaja le en zakon, najvišji zakon – naše preživetje. Ne glede na to, kako bomo ukrepali v prihodnosti, bo naš edini namen implementacija tega zakona.

Prihajajoča vojna ne bo predstavljala moralnega problema, prihajajoča vojna bo le tehnični problem. Ko bomo ta problem rešili, bomo zmožni voditi vojno popolnega uničenja v vseh delih sveta, kjer se nam bo to zdelo potrebno. Lahko bomo naredili prvo potezo kjerkoli, kadarkoli in proti komurkoli bomo želeli, ter napadali, dokler sovražnik ne bo uničen. Menimo, da je vojna logična kulminacija evolucije. Za nas je politika drugotnega pomena za vojno, je samo uvod v vojno. Vsa pereča vprašanja našega časa so lahko, in tudi bodo, rešena le z vojno.

Zaradi trkov tektonskih plošč ras in civilizacij se svet sooča s kataklizmičnimi spremembami. Zaradi prenaseljenosti postaja svet premajhen za vse nas. Nenehna manjša konfliktna žarišča, ki se pojavljajo povsod na planetu že desetletja, bodo prerasla v razsežne genocidne vojne za življenjski prostor in vire, nujne za preživetje – vodo, hrano, čist zrak in energijo. Družbe bodo propadle, zavladal bo kaos, civilizacija se bo zrušila, zaradi česar bo večji del planeta zapadel v divjaštvo.

Evropa se bo s temi izzivi prihodnosti soočila tako, da bo zavoljo radikalnih okoljskih, ekoloških in etničnih ciljev sistematično vodila vojne. Zaustavili bomo plaz sovražnih prekomerno rastočih populacij, zdesetkali bomo predatorske migracije v Evropo. Vse kar ogroža Evropo bo izbrisano. Prekomerno rast prebivalstva bomo zatrli pri njenem izvoru. Kar se bo začelo na evropskih ulicah s pestmi, noži in razbitimi steklenicami, se bo končalo v spopadih velikih razsežnosti na oddaljenih bojiščih – naša bojna črta se razteza od Gibraltarske ožine do Vladivostoka in od Rio Granda do obal Avstralije. V teh vojnah jutrišnjega dne ne bo več Fincev, Rusov, Švedov ali Špancev, Italijanov ali Ircev, saj bodo tovrstni koncepti preprosto izginili. Bojevniki prihodnosti so zgolj Evropejci, združeni v skupnem boju, v katerem jih družita ognjeni krst in občestvo moči.

V talilniku teh kataklizmičnih vojn bo rojena popolnoma nova rasa. Novi evropski človek bo skozi bolečino in boj znova zasedel svoj prestol. Z žrtvovanjem samega sebe na oltarju svoje rase bo novi evropski človek obdarjen z nepredvideno močjo. V prihajajočih vojnah se bomo borili z versko predanostjo, evropske bodoče vojske bodo novi sveti red na modernem bojišču, uničenje sovražnikov Evrope pa bo za njih sveti ritual. Naš fanatizem in brezkompromisni radikalizem bo grobo prebujenje za tiste, ki so mislili, da bomo rade volje sprejeli poraz.

Da bi Evropi zagotovili prostor na svetu in obnovili njeno moč in prestiž, se bomo morali zateči k popolni mobilizaciji evropskih produktivnih sil. Evropa mora znova stati na lastnih nogah, Evropa mora biti samozadostna – vse vezi odvisnosti od tuje proizvodnje je treba presekati. Evropa mora biti zmožna proizvajati vse, kar njeni ljudje, gospodarstvo in oborožene sile potrebujejo.

Naša velika strategija mora biti prav vsem popolnoma jasno predstavljena od samega začetka:

1. Evropo bomo ponovno industrializirali.

2. Evropo bomo ponovno militarizirali.

3. Evropo bomo ponovno vitalizirali.

Ta ogromen podvig bo obnovil ponos in samozavest evropskega delavskega razreda, kot tudi prihodnost tistih milijonov Evropejcev, katerih življenja so uničile brezobzirne sile globalnega kapitalizma. To skupno prizadevanje, ki še ni bilo videno v evropski zgodovini, bo zagotavljalo, da noben Evropejec ne bo nikoli več brez spodobne službe s spodobno plačo, da noben Evropejec ne bo nikoli več moral biti lačen in da bo imel vsak Evropejec vedno spodoben dom.

Ponavljam, vsakdo je pomemben, saj bo vsak par rok potreben pri rekonstrukciji Evrope. Evropo bomo potegnili iz čeljusti smrti in jo znova ustoličili kot kraljico kontinentov!

Vse to in še več bomo naredili, da bo Evropa lahko živela večno. V prihajajočih letih bo naše gibanje prebudilo starodavne sile, obnovilo dolgo izgubljene tradicije, znova našlo, kar je bilo izgubljeno in zacelilo, kar je bilo zlomljeno. Pripovedovale se bodo zgodbe in pele pesmi o dejanjih junakov, ki se danes borijo za preživetje Evrope.

Ko bo navsezadnje vse končano in se bodo junaki postopoma umaknili v somrak bogov, bomo lahko zagotovo rekli, da je predzgodovina naše rase zaključena in da se bo vsak trenutek začela prihodnost.

Oddajte komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.